Autor Tema: Seka Sablic Kraljica Komedije  (Pročitano 146 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43612
 • Reputaciona snaga: 36353
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Seka Sablic Kraljica Komedije
« Odgovor #1 poslato: 06. Decembar 2019. 11:49:04 »
Jelisaveta Seka Sablić je rođena u Beogradu 13. 06. 1943. godineOna je srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica, koja slovi za najveću domaću komičarku ili kraljicu komedije, kako je često nazivaju, ali i za jednu od najplaćenijih srpskih glumica. Ona za sebe kaže da se više pronalazi u dramama, iako joj kao od šale idu ipak komedije.

Otac Stevan rođen je u Maloj Gradusi na Baniji, a majka na Dorćolu i poreklom je sefardska Jevrejka. Završila je gimnaziju i Fakultet dramskih umetnosti 1965. godine, kao najbolji student u klasi Mate Miloševića.[4] Tu je upoznala Dragana Nikolića, koji je najpre postao njen najbolji prijatelj sa klase, a potom i Kum.

Za vreme gimnazijskih dana bila je jedan od osnivača amaterskog pozorišta Dadov, a po završetku fakulteta, nakon mnogih poteškoća, debituje u Pozorištu „Boško Buha“, i glumi u predstavama Pepeljuga, Koncert za tinejdžere, Čarobnjak iz Oza, Tri musketara i drugima. Ubrzo potom, pomogla je da i Nikolić dobije angažman u Buhi.[5] U jednom intervjuu za NIN, Sablićeva je otkrila da joj je majka priželjkivala daktilografsku karijeru, jer je glumačku profesiju smatrala opasnom po zdravlje.

Glumica je izjavila da nikad nije imala sreće u ljubavi i da se nikad nije razumela u muškarce. Za sebe uvek kaže da je svom sinu Stefanu bila stroga majka, da je insistirala na njegovom osmogodišnjem muzičkom obrazovanju (klavir), jer je smatrala da će biti uspešan čovek jedino ako je duhovno bogat i obrazovan.

Seka je objasnila da je jednim delom za to zaslužno njeno vaspitanje, u celosti zasnovano na masivnoj ruskoj književnoj tradiciji i na obimnim ruskim ljubavnim romanima.

Dodala je još da veruje da bi na ljubavnom planu mnogo bolje prošla da je na međuljudske odnose gledala inspirisana američkom književnom tradicijom koja je dijametralno drugačija (opuštenija) od ruske.

Kada zavirimo u natalnu kartu Seke Sablić, vidimo da je ona rođena dan pred Mlad Mesec, Sunce u Blizancima zajedno sa velikim stelijumom u Blizancima ~ Uran, Saturn, Mesec, Merkur, Sunce u 9 polju natala.

Naravno, ovakav "pečat" teško da ostaje pasivan i anoniman.

Podznak u Škorpionu sa Marsom u Lavu pored Plutona postavljeni u 10 polju, koji imaju kvadrat sa Venerom u Biku iz 7 polja, joj daju nežnu, na prvi pogled i krhku građu, ali u isto vreme i dinamičnu "otrov se pakuje u malim bičicama" pojavu koja pleni svojim specifičnim izgledom, originalnim ponašanjem i nadasve sjajnim osećajem za humor.

Njen ne bas srećan privatan život vidimo iz opet postavke Venere u Biku u 7 polju koji ima taj napeti kvadrat baš sa vladrem Asc, Marsom, koji je u konjukciji sa Plutonom. Njen strog stav da ne priča puno o svom privatnom životu vidimo opet iz te Venere koja ima lep trigon sa Neptunom iz Device (tajna, skrivanje)

Takođe, ceo ovaj stelijum u Blizancima ima napeti kvadrat sa Neptunom u Devici u 11 polju (polje nada, želja, očekivanja) te tako Seka zaista nije imala previše mogućnosti da uspostavi lagan i sponatan odnos sa potencijalnim partnerima, jer se retko koji muškarac uklapao u njene ideale & snove koje je negovala još od najranije mladosti.

5 polje u Ribama sa s jedne strane Jupiterom u Raku u 9 polju i s druge strane Neptunom u Devici u 11 polju nam ukazuje na to koliko snažnu povezanost Seka ima sa svojim sinom. Vidimo njega kao vrlo obrazovanog i ambicioznog čoveka koji je vaspitan po tradicionalnim, ali opet vrlo slobodnim shvatanjima i pravilima.

Pošto je rođena u sklopu Mladog Meseca, naravno da će joj arapska tačka Fortune biti kod Asc ~ ovakva postavka ukazuje na ogromnu orijentaciju za praktični deo života ~ Fortuna pored toga što se vezuje za sreću u životu, donosi i maksilanu orijentaciju ka poslu & zaradi.

Fortuna u Škorpionu sa ovim Marsom i Plutonom u Lavu u 10 polju su joj doneli da još od tinejdžerskih dana uplovi u svet pozorišta i filma.

Željda da se više okrene drami nego komediji, vidimo upravo iz ove postavke Marsa i Plutona u 10 polju, polju posla i karijere. Samo Sunce koje je vladar 10 polja (posao) je u 8 polju u Blizancima, što ukazuje na vrlo ozbiljan pristup radu i pažljivoj izradnji karijere. Da je bilo uspona i padova na početku karijere, vidimo upravo iz ovog stelijuma u 8 polju.

Naravno, ovakva postavka će joj doneti i mogućnsot da dokle god bude želela (i mogla) da glumi i radi posao koji voli, i da blista na našem glumačkom nebu.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/08/03/seka-sablic-kraljica-komedije/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~