Autor Tema: Miodrag Petrović Čkalja  (Pročitano 132 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43612
 • Reputaciona snaga: 36353
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Miodrag Petrović Čkalja
« Odgovor #1 poslato: 06. Decembar 2019. 11:57:12 »
Pre 95 godina u Kruševcu 01-04-1924 pred sam kraj Međunarodnog dana Šale zakmečao je glas jednog od naših najpoznatijih i najomiljenijih glumaca ~ rođen je Miodrag Petrović Čkalja.Bio je 4. dete oca Čedomira i majke Hristine. Prva ljubav mu je na početku bila želja da studira veterinu, ali ipak je gluma bila stalno prisutna u njegovom životu. Nadimak Čkalja dobio je kao dete. Nadimak mu je dao školski drug Jeftić, jer je kao dete bio „suvonjav i štrkljast“.

U vreme Drugog svetskog rata nalazio se Kulturno-prosvetnoj ekipi 47. divizije NOVJ vojnoj jedinici formiranoj 1. oktobra 1944. Nakon rata i demobilizacije upisuje studije veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu. Nastavlja da se bavi glumom u KUD „Ivo Lola Ribar“.

Godine 1946, postaje član Dramskog studija Radio Beograda, gde i počinje njegova popularnost učestvovanjem u emisiji „Veselo veče“. Od 1951. do 1977. godine bio je član Humorističkog pozorišta u Beogradu. Glumi i u prvoj seriji Televizije Beograd - „Servisna stanica“, od 1959. godine.

Leta 1948 staje "na ludi kamen" sa Dragicom Petrović koju upoznaje u Radio Beogradu i za Novu Godinu 1949 dobijaju sina Čedomira, koji je takođe krenuo očevim stopama i glumio rame uz rame sa njim u nekoliko naših poznatih filmova & serija.

I sam Čedomir se dosta rano povukao iz javnosti i prestao da se bavi glumom, i posvetio se režijama, a njegova ćerka Jovana, unuka Čkaljina, takođe je poznata glumica.

Čkalja se povukao iz javnog života negde 1999 godine, a poslednje godine života proveo je tiho, skoro pa zaboravljen. Umro je 20. oktobra 2003. godine u Beogradu u 79. godini života.

U njegovom natalu imamo Asc u Strelcu i naravno Jupiter u Strelcu kod Asc. Veliki vatreni trigon između Jupitera u 1 polju, Sunca i Merkura u Ovnu u 5 polju i Neptuna u Lavu u 9 polju omogućilo je Čkalji da bude svestran i odličan glumac (posebno kada su komedije u pitanju)

Sam težak kraj života vidimo iz postavke vladara 8 polja (polje smrti, padanja u zaborav) Meseca u Ribama koji se nalazi u 4 polju (sam kraj života, starost) pored Urana (neočekivano, neplanirano) i koji ima baš kvadrat sa ovim Jupiterom iz Strelca vladara 1 (ali i 4) polja.

Supruga 7 polje u Blizancima sa Merkurom u Ovnu u sklopu ovog velikog vatrenog trigona ~ svestrana mlada žena, koja je i zaposlena, puno putuje, bavi se komunikacijama, ima kontakt sa strancima, radi nekoliko poslova u isto vreme, upoznaje se sa njom na njenom radnom mestu.

Dragica se upoznala sa Čkaljom u Radio Beogradu, gde je ona radila u turskoj redakciji kao prevodilac, novinar i daktilograf, a takođe, bila je i blagajnik Narodne omladine, pa se tako htela-ne htela sretala sa Čkaljom koji vrlo često je kasnio sa članarinom. Posle samo 3 meseca udvaranja, on je zaprosio i stali su "na ludi kamen" u Leto 1948 u prisustvu bliskih prijatelja.

Dete dolazi posle stupanja u brak i nastavlja stopama svoga oca što se tiče karijere, ali ne dostiže ni približno vrhunac i popularnost kao otac (jer ovo Sunce Merkur u Ovnu ima kvadrat sa svojim vladarem Marsom u Jarcu, koji pak ima kvadrat sa Plutonom)

Odlazak barda komedije 20-10-2003 bio je propraćen tranzitnim Saturnom koji mu je prelazio preko natalnog Plutona iz 8 polja, tranzitnog Urana iz Vodolije koji mu je kvadrirao Veneru kod Algola u 6 polju pored koje se nalazio tranzitni SMČ, i tranzitnim Jupiterom u opoziciji sa natalnim Mesecom i Uranom.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/04/01/miodrag-petrovic-ckalja/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~