Autor Tema: Pavle Vuisić Mrgud Velikog Srca  (Pročitano 49 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42062
 • Reputaciona snaga: 35809
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Pavle Vuisić Mrgud Velikog Srca
« Odgovor #1 poslato: 06. Decembar 2019. 12:05:18 »
Kada je vreme rođenja nepoznato, a nije moguće uraditi rektifikaciju vremena, najbolji metod je uzeti samo Sunce i postaviti ga kao Asc.Pre 30 godina na današnji dan izgubili smo jednu glumačku gromadu, Pavla Vuisića.

Pavle Vuisić je rođen 10-07-1926 godine u Beogradu, naravno vreme rođenja nepoznato. Preminuo je 01-10-1988 od karcinoma. Rođen na dan pomračenja Sunca u koju je upleten i Pluton čak.

Kao jedva punoletni učesnik u borbi na Sremskom frontu, kanije prvo je studirao pravo, pa se posle bavio novinarstvom sve do 1950 godine kada dobija svoju prvu ulogu, ali više kao statista, u filmu "Čudotvorni mač". I pored ogromnog glumačkog dijapazona, on nikada nije uspeo da upiše Akademiju. Uloga koja je "obojila" njegov život bila je iz serijala "Kamiondžije" odakle je i dobio nadimak Paja.

Interesovanje Pavla Vuisića za književnost bilo je duboko i ozbiljno. Pored prava, studirao je neko vreme i svetsku književnost i posvećeno pisao, ali je znao da će ga njegov oštar jezik više sputavati u pisanju i objavljivanju nego u glumi, te je često cepao i bacao svoja pisanja, a njegova supruga Mirjana je ipak uspela da sačuva dosta toga.

Po meni, on je imao Podznak u Lavu, jer onakva markantna gromoglasna pojava teško da je mogla da ima neki drugi Asc.

U samom 1 polju imamo Merkur i Neptun, interesovanje za obrazovanje, književnost, umetnost, specifičan nepredvidljiv karakter ~ i Merkur i Neptun imaju kvadrat sa Saturnom, on je bio specifičan u svom ponašanju

Okrenut više sebi i svom unutrašnjem miru koji je pronalazio na talasima Save ~ Pluton SMČ Sunce Mesec u Raku u 12 polju (12 polje osama, izolacija) u trigonu sa Saturnom u Škorpionu u 4 polju (dom, osećanje stabilnosti i sigurnosti)

Vrlo rano mu je život doveden u pitanje učestvovanjem u borbama na Sremskom frontu ~ Merkur kod Asc u kvadratu sa Saturnom u 4 polju, kao i Mars iz 9 polja koji kvadrira stelijum pomračenja u Raku u 12 polju.

Pravi, snažni, dugotrajni uspešni koraci u glumačkoj karijeri kreću od 1957/58 sa glavnom ulogom u filmu "Tri koraka u prazno", kada mu tranzitni Uran u Lavu zajedno sa tranzitnim Marsom, prolazi kroz natalni Asc, tranzitni Saturn u Strelcu prolazi kroz natalno 5 polje, a tranzitni Jupiter u Devici sklapa sekstil sa stelijumom u Raku iz 2 polja.

• 2 polje (izvor prihoda) u Devici i ovaj Merkur u Lavu u 1 polju (zajedno sa Neptunom) u trigonu sa Marsom ~ izvor prihoda je na početku bilo novinarstvo, tek posle gluma.

• 10 polje (posao, karijera) u Biku sa Venerom u Blizancima na ekvidistancu između Marsa u Ovnu i s druge strane Merkura u Lavu ~ pored novinarstva, prava, tu jeste i sama gluma (vidimo da dualnost vladara 10 polja nam ukazuje i na opciju da se on i nije bavio poslom za koji se školovao)

Njegova u isto vreme ogromna ljubav prema glumi, i u isto vreme ogromna kritika i odbojsnot prema tom poslu vidi se upravo iz ove kombinacije Merkur kvadrat Saturn, tj Merkur trigon Mars. On je umeo da odbije i najbolju ponudu za film kako bi ostao na svojoj barci i uživao pored Save.

Merkur u Lavu ga je vukao u javnost, na binu, na filmsko platno, zajedno sa Marsom u Ovnu u 9 polju, tu su bila česta putovanja i poslovanja sa stranim glumcima i rediteljima.

Ali Merkurov kvadrat sa povučenim i ćudljivim Saturnom u Škorpionu u 4 polju, stalno ga je i vukao u osamu, povlačenje, donosi crni humor, ironiju, sarkazam, a nije izostajalo ni fizičkih rešavanja nekog nasporazuma.

Za njega je odlazak na rad u inostranstvo, i snimanje sa svetski slavnim rediteljima bio najgori mogući scenario, za koji bi se veliki broj napr današnjih glumaca, odrekao ko zna čega zarad makar statiranja u kadru u kojem bi stao rame uz rame sa nekim holivudskim imenom.

Sve je to ova kombinacija Merkur Mars Saturn ~ i ok, naravno sama opcija da je rođen na pomračenje ~ sam svoj naprijatelj.

Privatan život :

Početkom '50 upoznaje 7 godina mlađu Marijanu Amodaj sa kojom se posle nekoliko burnih događaja i komplikacija venčava, jednog dana "u hodu", pred matičarem su izgovorili sudbonosno "da" u društvu kumova, koji su odmah po završetku cerenomije se vratili svojim poslovima, a Pavle i Marijana su od ono malo novca koji su imali kupili sebi hleb i kobacisu i od toga u Tašmajdanskom parku napravili sebi "svadbeni ručak".

7 polje u Vodoliji i Uran na samom kraju Riba, tj Saturn u Škorpionu u 4 polju ~ u samom 7 polju imamo Jupiter u Vodoliji ~ supruga koja je mlađa, iz dobre tradicionalne porodice, možda i druge Vere.

Vidimo 7 polje u Vodoliji i Saturn u Škorpionu ~ odmah kvadrat sa Merkurom nam govori da neko od porodice jedne strane ni malo nije bio za ovaj brak i da je bilo velikih problema, kako za njega, tako i za nju (ona je bila iz porodice srpsko-jevrejskog porekla, mlađa od njega 7 godina)

Taj Jupiter ima na sreću širi trigon sa Venerom u Blizancima, a na njihovom ekvidistancu je Mars u Ovnu, Ovo ni malo nije bilo lagan odnos, bio je ispunjen dinamikom, borbama, čestim razdvajanjima, što zbog njegovog posla, što zbog njegove želje za izolacijom.

Pre 30 godina kada su SMČ i JMČ bili na osi Ribe & Devica i nalazili se na osi 5/11 polja, a tranzitni Saturn i Neptun u Strelcu prolazili kroz natalno 5 polje i imali kvadrat sa natalnim Uranom u Ribama u 8 polju, a tranzitni Neptun u Jarcu u natalnom 6 polju kod JMČ imao opoziciju sa natalnim stelijumom (pomračenim) u Raku napustila nas je ova nezaboravna glumačka gromada.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2018/10/01/pavle-vuisic-mrgud-velikog-srca/
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~