Autor Tema: Dečiji Profil – Jarac  (Pročitano 1415 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

santini*

  • Gost
Odg: Dečiji Profil – Jarac
« Odgovor #2 poslato: 31. Oktobar 2011. 15:06:11 »
Opis dece Jarceva je u potpunosti tacan. Kazem iz licnog iskustva, jer sam i sama Jarac.

Kao mala, prebolela sam zuticu(u 12. godini), slomila ruku, imala problema sa astmom. Vremenom sam ojacala.
Tacno je i ovo za cireve, ekceme i herpes. Kad je u pitanju stres i nervoza, trudim se da to sakrijem, ali  se obavezno, obavezno, pojavi alergija na kozi, posebno na nogama. Imam tacku na nozi koja aktivira samo kad sam pod stresom.
Sto se tice hladnoce, iskreno, zaista vise volim jesen i zimu, ali ne zbog same hladnoce, vec se
tada najprijatnije osecam i najlepse stvari mi se upravo tada desavaju. Volim "miris"  zime :)

Kada je karakter u pitanju, mogu reci da sam kao dete imala reputaciju tvrdoglavog, "hladnog" deteta koje uopste nema emocije i moja sestra, koja je Blizanac je uvek bila omiljenije dete. Uglavnom sa bila cutljiva u drustvu starijih. Nisam volela , kao ni sad, da laskam ljudima oko sebe, pa sam uglavnom dobijala "po nosu" kad kazem ono sto iskreno mislim.  Zvali su me "star-mala". Volela sam da pletem, u sestoj godini sam naucila da kuvam kafu, a 14. da kuvam. Dobrovoljno. I sad kuvam bolje od majke, koja je inace Rak.

Sto se tice skole, odlican djak. Veoma smirena i cutljiva, ali su me svi profesori voleli. Istorija mi je bio omiljeni predmet. Knjige sam "gutala" i imala sam besplatnu clanarinu u Gradskoj biblioteci jer sam bila najcesci posetioc :)

Volim kvalitet, u duhovnom i materijalnom smislu...

Retko koji Jarac me je negativno iznenadio i vecina ima slicne osobine. Naravno, nisu svi isti.

Moram samo napomenuti da imam Saturna na ASC i da mi je Merkur u Jarcu, pa je sve ovo gore navedeno mozda samo "pojacano" . :)

Eto, toliko od mene :)

PS. Sajt je odlican!  :)))))

Van mreže jadrankar*

  • * Podstanar na Forumu *
  • ****
  • Poruke: 3236
  • Reputaciona snaga: 2820
  • jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!
  • Pol: Žena
    • Astro Vulkan
Dečiji Profil – Jarac
« Odgovor #1 poslato: 30. Oktobar 2011. 08:31:38 »


http://www.astro-profil.com/category/jarac/
Dečiji Profil – Jarac

Vaše dete rođeno između 22. decembra i 21. januara, u trenutku kada kroz znak prolazi Sunce, pod uticajem je planete Saturna i Marsa koji simolizuju: zrelost, razmišljanje, dubinu, rezervisanost, mračnost, privrženost, povlačenje koje mu dozvoljava da u životu napravi suštinski izbor. Još odmah možete shvatiti da vaše dete neće gledati na život kao na neki praznik ili veću rekreaciju.
Ono neće živeti u bezbrižnosti, sem ako ne misli da se izvuče iz detinjstva kao neki odrasli Jarci.
Znak Jarca je predstavljen jednim rogonjom (jarcem) čiji glavni cilj nije da pametno pase po zelenim pašnjacima, već da dohvati vrh Mont Everesta polako i istrajno, da bi sa vrha planine upravljao stadom.
Vaše dete Jarac će vas često iznenaditi, jer izgleda da ono već više i duže o životu zna nego vi sami. Posmatrajte ga, vrlo ozbiljno, ono se prepušta stvarnosti, meditira, strpljivo i istrajno, ne troši mnogo reči, ne bombarduje va sčinjenicama ni bilo čime nepotrebnim. Mrzi gomilu, praznike i dr. voli da bude samo u svome prostoru i svetlu, da bi moglo da razmišlja. Znajte da ono nema vremena za gubljenje.
Jarci obično, kaže se, znaju da se podmlađuju stareći. Pogledajte vaše prijatelje ovoga znaka i konstatovaćete da im zrelost kao doba zaista veoma odgovara. U detinjstvu oni se ne osećaju najbolje, ima silne komplekse, odgovornost, teškoće.
INTELIGENCIJA
Inteligencija vašeg deteta je logična, analitična, ide u dubinu kao kod Device i Škorpije. Skeptičan, mali Jarac nema mnogo poverenja u ideje drugih, on veruje i priznaje samo dokaze. Nikada ne radi na brzinu, bez razmišljanja. Ako se mali Jarac još vema rano zagreje za neku profesiju, on će u nju uložiti svu svoju energiju i radni kapacitet. Nema bojazni da će se on previše trošiti, rasipati.
Roditelji, vama se preporučuje ovo: pomozite malom Jarcu u njegovom usponu prema visinama. Ne bi trebalo da se on učauri u neki sistem apstraktnih razmišljanja, iako je veoma skon meditiranju. Pružite mu priliku da sa druži sa onima čije su ideje i shvatanja potpuno suprotni njegovim. Tada će uvideti da postoji više tipova inteligencije. Otkriće jedan drugačiji svet od njegovog, istoo tako interesanta.
LJUBAV
To je dete veoma krhko. Ono plovi po gustoj magli u okeanu emocija, noseći masku koja ga čini neosetljivim, nesentimentalnim, neemotivnim, hladnim i rezervisanim.
Za njih jedino je porodica dostojna poverenja. Tada skida masku, otvara se, postaje osetljivije, želeći da bude sigurno u izraz vaše nežnosti i naklonosti. Ne bi trebalo da mu laskate previše i tretirate ga kao jedini objekat vaše ljubavi, da bi ga, sutradan, umorni i nervozni zapostavili, ostavljajući utisak da je ono prozirno, nevidljivo, nepostojeće zbog čega bi dete mnogo patilo. Nikada ga ne ucenjujte, jer će mu se sve to urezati duboko u sećanje i srce, a kasnije će misli da se ljubav menja, kupuje, prodaje i ponovo vraća.
Kako bi mogao da stekne poverenje u druge, treba da zna, pre svega, da su ljubav i nežnost koje mu nudite bezuslovne i da nikada neće doći u pitanje. Pokažite mu ih gestovima, delima, da bi znao i osetio da bez strepnje može da se nasloni na zaštitničke ruke.
PRIJATELJSTVO
Mali Jarac vam neće obećati kule i gradove, brda i doline. On neće padati na kolena ponavljajući vam da ste najbolji roditelji na svetu. Ono ne voli decu koja se mnogo smeju, on je previše ozbiljan, iako zna za humor, njemu svojstven, sarkastičan, ironičan.
On ima malo pravih prijatelja, jer je mračan i depresivan, iako to želi. On ih bira ponekad se rugajući njihovom izgledu i ponašanju, blago ismejavajući njihove osobine. On ima kritički duh, ponekad i nesvestan da njime može da uvredi prijatelja, osetljivijeg od njega i njegovog hladnog humora.
VASPITANJE
Vaš mali Jarac je usamljen. Da bi dete učestvovalo u kolektivnom životu, treba da pronađe neko interesovanje, da nauči nešto, da se obogati novim saznanjima. Važno je da dete postane svesno raznovrsnosti ličnosti i oseti zadovoljstvo pri učestvovanju u konverzaciji. Ono stalno ima neki osećaj neobjašnjive neodređene krivice, vrlo je odgovorno u odnosu na svoju porodicu, sestru, brata, na druge, na čitavu zemlju, iako zna da bude i mizantrop. Taj ga utisak tera da se uzda u samoga sebe.
Dete Jarac život uzima veoma ozbiljno. Suočen sa neuspehom, mali Jarac može da se muči, pati, kompleksira, pa ne dozvolite da se sukobi sa problemima previlikim za njegov uzrast. Naučite ga da umereno bude odgovoran.
Pun kvaliteta, mali Jarac ima neobičnu želju da nauči i da se prilagodi drugima, iako ih i ismejava.Pokažite mu da je život lep, radostan, interesanta, posebno u društvu.
OBRAZOVANJE
Dete Jarac ne uči lekciju na brzinu, za pet minuta, ne razumevajući je. Dajte mu potrebno vreme da usvoji, obezbedite mu kutak, miran i prijatan, izbegavajte svako poređenje sa bratom koji može da uči i pored TV. Ovo dete ima izuzetnih sklonosti ka slikanju.
IGRE
Da biste u njemu razvili smisao za kreativnost, veštinu, pokušajte sa igrom pekara, lončara, stolara, tkača i dr. Igre u kojima bi briljirao osu neosporno šah, bridž. Najzad, da biste ga uključili u društvo, stvarajući solidne prijateljske veze, učlanite ga u planinarenje, izviđače i sl.).
SPORTOVI
Kao i svi zemljani znaci, ovo dete želi da traga i pronađe svoje tragove. Ono voli prirodu, šetnje po šumi, na biciklu, u selu, sve što mu prija. Ono ima potrebu za sportom, ali nikako nekim žestokim. Planina ga neobično privlači: može da praktikuje alpinizam, skijanje, sankanje i to obično u miru. to odgovara stanju njegovog duha.
ZDRAVLJE
Slaba tačka ovog znaka su skelet, kosti, digestivni trakt. Ovo dete često izgleda mršavo i slabašno, delikatno, ali, rastući ono očvrsne, njegova vitalnost jača. Kao malo dete ima problema sa uganućima, prelomima, zbog slabih kostiju. Emotivno, iako ne i na izgled, izbegava žestinu, suzbija je na sve moguće načine, oslobađa je se tako da se ona manifestuje u obliku ekcema, herpesa, čira it. Mnogo se plaši bolesti i prezire ih. Urođena tendencija znaka čini da mu je uvek hladno, jer je i ovo dete naizgled „hladno“, kao i hladan januar. Treba da uzima proteine, kalcijum, fosfat, što poboljšava njegove kosti i ceo organizam.
Vrticiportal.com
:lucky: http://tinypic.com/view.php?pic=vo215z&s=9#.VmA65V4so-g[/url]

Astroloske konsultacije u poslovnom prostoru Astro vulkan u Borci Zakazivanje na 060-3320-559 :lucky: 

Sajt: http://strelac662010.wix.com/astro-vulkan
Blog: http://astro-vulkan.bloginternet.net
Blog: http://astro-vulkan.blogspot.com/