Autor Tema: Dečiji Profil – Vodolija  (Pročitano 1174 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže jadrankar*

  • * Podstanar na Forumu *
  • ****
  • Poruke: 3236
  • Reputaciona snaga: 2820
  • jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!
  • Pol: Žena
    • Astro Vulkan
Dečiji Profil – Vodolija
« Odgovor #1 poslato: 30. Oktobar 2011. 08:33:44 »


http://www.astro-profil.com/2009/12/deciji-profil-vodolija/#more-310

Dečiji Profil – Vodolija

Vaše dete rođeno između 22.januara i 21.februara, u trenutku kada Sunce ulazi u znak Vodolije, pod uticajem je dveju planeta: Urana i Saturna. Dok Uran simbolizuje nezavisnost, neustrašivost, individualnost, antikomformizam, nepredviđeno, promene, progres, budućnost, avangardu, u svim domenima, dotle Saturn predstavlja strukturu, red, odvajanje, mudrost.
Dete Vodolija liči na malog, delikatnog anđela,
rafiniranog, stidljivog, živahnog, iako naizgled mirnog, pod čijim se izgledom krije anksiozni i hiperemotivan karakter. Ono ne podnosi banalnosti, silu, ne voli da se meri sa jačim od sebe. Devojčice se ponekad rugaju svojim odraslim drugaricama zbog nekog santimetra više.
Vaša mala Vodolija je osetljiva na lepotu i orginalnost, društvena i živa, čak ne zna ni za male laži, sitne, dečje. Prema drugarima se ponaša zaštitnički, a prema starijima je pažjiva, mada ponekad ume da bude i proračunata.
Dete Vodolija želi da se dopada i bude primećeno. Rastući dokazuje sve veću ekscentričnost, originalnost, fantaziju, oblačeći se kao kosmonaut.
INTELIGENCIJA
Kao i svi vazdušni znaci, i Vodolija pridaje važnosti mentalnom životu. Njena je inteligencija intuitivna, originalna. Ona oseća stvari pre nego što uključi razum. Dete Vodolija zamišlja, mašta, izumljuje, reformiše. Ono će vas često iznenaditi svojim načinom gledanja na život.
LJUBAV
Senzibilna, nežna, dobra i ljubazna mala Vodolija ne voli previše ljubavnih manifestacija koje bi zaokupile njenu planetu i njen svet. Ona ima potrebu da vi osetite – otkrijete u njoj genija, kao i da prihvatite onakvom kakva je, jer joj nije lako da bude različita od drugih.
Osnovno za ovo dete je da vi budete srećni. Ono poštuje slobodu vaših osećanja. Često će vam pokazati svoju ljubav nevešto, nežno i naivno. Kao i svi ostali vazdušni znaci, Vodolija se ne oseća najbolje u domenu emocija. Ona živi u svetu ideja. S obzirom da je za nju ljubav prilično komplikovana, ona radije bira ljubavno prijateljstvo, to obar neće dirati previše u njenu slobodu i individualnost.
PRIJATELJSTVO
Ovaj sam znak simbolizuje prijateljstvo, humanost. To je idealan, veran, poverljiv prijatelj u većini slučajeva. Ovo dete je prijatelj o kome se sanja, ali mala Vodolija oseća ogromnu želju da bude zapažena, pa ne sme ni da pomisli da bude slučajno odbačena. Vaše dete Vodolija veliki je buntovnik. Zato, da biste izbegli neprijatnosti, nadziravajte je diskretno i diplomatski i jjoš od ranog detinjstva povezujte je sa decom čije je vaspitanje na nivou: organizujte i sami male žurke, izlaske, ali nenametljivo.
VASPITANJE
Vi, Roditelji, vi morate prvi da primetite i razumete snove vaše male Vodolije. Ako se i vi priklonite kritičarima, pod izgovorom da vas ona ne oduševljava, mala Vodolija više neće znati ni kome da se poveri, ni na koga da se osloni. Zato joj treba pokazati nežnost. Ovo dete je u stanju da odbaci sve vaše predloge, ako mu oni ometaju slobodu. Kako je to fiksni znak, kada se ono odluči – ne menja lako odluku. Zato morate biti diplomata.
Još od malena treba da je učite da poštuje svačiji ukus. Vaspitavajući je tako sa puno autoriteta, razuma i širine pogleda, vi ćete naučiti malu Vodoliju i na izvesna popuštanja u njenoj tvrdoglavosti. Ona neće prihvatiti olako vaše ideje i, da biste izbegli provokativne reakcije, diskutujte sa njom, kako bi ipak prihvatila bar neke od vaših predloga. Ovaj anđelčić, ako ne bude shvaćen, može postati nezgodan.
OBRAZOVANJE
Dete Vodolija radi iz svog ličnog zadovoljstva. Treba mu pedagog – vaspitač koji će podržati njegov osećaj i smisao za univerzalno i progres. Tako ga može zainteresovati za istoriju, slobodan rad, i sl. Posebno ga zadivljuju razni pronalasci i druga važna otkrića. Obožava grpni rad, naravno, ćeleći da pomogne čovečanstvu. Zato mu pomozite da nađe neki miran kutak i potrebnu tišinu da bi se izolovalo i radilo bez nerviranja.
IGRE
Zabaviće se mnogo igrama izuma, mašte, kao malog hemičara, malog naučnika, vizionara… Obožava elektronske igre, radio, električni voz i sl.
SPORTOVI
Ovo je dete osetljivo, lako se zamara. Ne bi smelo da se bavi sportovima koji ga iscrpljuju. Ono će praktikovati plivanje, kao najkorisnije.
Nervozno, ono ima potrebu da se nauči i navikne pravilnom disanju, vežbama koje će aktivirati njegovu cirkulaciju krvi kao: pešačenje po livadama i šumama, selu, gimnastika na svežem vazduhu i sl.
Disanje vezano za igru, jogu, relaksaciju ili neka morska zanimanja pomoćiće ovom detetu da gospodari svojim nervima, smanjujući njegovu stidljivost i nespretnost.
Dete Vodolija voli da oproba sve nove discičine u gimnastici, zato ga podržite u svim njegovim željama.
ZDRAVLJE
Slaba tačka Vodolije je krvotok, a zatim vene, zglobovi, unutrašnji organi, cirkulacija krvi. Mala Vodolija je otporna ali ne i mnogo vitalna. Njeno zdravlje zavisi od njenog nervnog stanja. Dakle, njoj je potreban uravnotežen uredan život, bez većih uobičajenih perturbacija. Ona često preteruje i u psihičkom i u fizičkom pogledu, što dovodi do većih poremećaja. Emotivna i nervozna, mala Vodolija ne podnosi protivljenja drugih, delikatna ona obnavlja svoju energiju u snu, zdravom životu, upražnjavajući respiratorne vežbe. Brzo se razboli, a brzo i ozdravi, ali u tim preriodima je vrlo podložna psihičkim padovima, stresovima,košmarima, anksioznosti.
Ponudite joj hranu sa fosforom, gvožđem, vitaminima (riba, voće, karote). Ne zaboravite mleko i sir.
Vrticiportal.com
:lucky: http://tinypic.com/view.php?pic=vo215z&s=9#.VmA65V4so-g[/url]

Astroloske konsultacije u poslovnom prostoru Astro vulkan u Borci Zakazivanje na 060-3320-559 :lucky: 

Sajt: http://strelac662010.wix.com/astro-vulkan
Blog: http://astro-vulkan.bloginternet.net
Blog: http://astro-vulkan.blogspot.com/