Autor Tema: Mesec u Skorpiji  (Pročitano 31569 puta)

0 Članovi i 10 gostiju pregledaju ovu temu.

REJHANA*

 • Gost
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #57 poslato: 01. Jun 2015. 09:43:43 »
Aha,shvatam...da kada je  MesecŠkorpija lose,a pogotovu kada je opterecen  Mesec sa  :180::90:,onda ne moze da se izbori...onda je osoba teska ,komplikuje,tragicari ....ili jadikuje,kontrolise ljude oko sebe,....je li tako ?

Mrgud*

 • Gost
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #56 poslato: 01. Jun 2015. 09:35:56 »
Venera je tu ok, u svom znaku, prima ih sve, ali po Mesec je to loše,  :180: su teške za razrešenje

REJHANA*

 • Gost
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #55 poslato: 01. Jun 2015. 09:34:15 »
Natal moje majke...

pa je li i  Venera njoj u izgonu ?
Znaci i  Mars je u  Bik u izgonu !!!
ja mislila da je on tamo dobar,eto

Mrgud*

 • Gost
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #54 poslato: 01. Jun 2015. 09:16:43 »
težak k'o crna zemlja je pre  Bik u njoj, pretpostavljam da je ona drugarica u pitanju... Mesec  :180: Sunce Venera Mars, naročito ovaj  Mars u izgonu je loš

REJHANA*

 • Gost
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #53 poslato: 01. Jun 2015. 08:01:27 »
evo jednoga  MesecŠkorpija ,teskog kao crna zemlja  <3 <3


plutonac*

 • Gost
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #52 poslato: 09. Oktobar 2014. 00:02:03 »
Iza svega je u stvari strah
ovo, a sad strah od čega je već druga priča

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #51 poslato: 08. Oktobar 2014. 13:07:23 »
nadjem danas  text Jelene Studen Vojvodic , mali ali vredan,o mesecu u skorpiji:

"Priroda Meseca u Škorpiji je kontrolisati, međutim Kontrola ne postoi i sve dok ne prihvati ovo, pojvaljuju se kompleksi i potreba za kontrolom kao imperativ "rađa" agresiju, neprijateljstvo, posesivnost, ljubomoru, ekstremnost i manipulaciju. Iza svega je u stvari strah od gubitka. Tako, vi dalje razmišljajte o vašim Mesecima."

plutonac*

 • Gost
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #50 poslato: 28. Septembar 2014. 22:42:05 »
MESEC U ZNAKU ŠKORPIJE
Ovo je fiksni znak vodene prirode i noćno prebivalište Marsa. Mračan i tajanstven, sa dve egzaltirane planete. Uranom na jedanaestom stepenu i Plutonom na trećem stepenu. U indijskom horoskopu je ovaj znak mesto egzaltacije Ketua – osim kada se nalazi u egzilu, tj.izgonu ili padu. Na trećem stepenu je i mesto debilitacije Meseca. Ako nastavim dalje stići ću i do jedne od najvećih crnih rupa koje se nalaze u sazvežđu Škorpije, koja ne propušta čak ni svetlost.

Mesec u ovom znaku je podvrgnut uticaju opasnih zvezda i planeta. Iskreno ovaj položaj Meseca nije baš posebno poželjan. On izlaže svog pripadnika patnji, opasnostima, nesrećama, i ljutim gubicima. Ako se još pride nađe u prostoru između 20tog i 30tog stepena postaje opozicija ekstra neugodnom Algolu, najopasnijoj zvezdi stajačici kojoj je uža specijalnost razaranje one najfinije strukture, kao što je ljudski mozak.

Škorpion je znak rušenja, ali rušenje priprema zidanje, a rušenje zla je očišćenje. Ako se opet pozovem na indijsku astrologiju koja je i inače lunarna, videćemo da je Škorpion znak Šive, rušitelja. Šiva je takođe i knez, asketa. Njegova pročišćavajuća energija mu omogućuje da prikupi najmoćniji otrov za regeneraciju sveta.

Voda Škorpije ima snagu planinske bujice i neprozirnost najdubljih dna morskih.

Rođeni sa Mesecom u znaku Škorpije su aktivni, tajanstveni, suptilni i duboki. Oni ćute i rade, prikrivaju svoje namere što im daje svekoliku moć. Oni vide daleko, sračunavaju i smišljaju, a zatim se angažuju do kraja. Nastoje da steknu moć nad bićima i stvarima. I uprkos prilikama koje vladaju u znaku, oni su vrlo osećajni i romantični. Kao prijatelji su vatreni, ali kao neprijatelji su veoma opasni, rafinirani i pokvareni.

Čistota i perverznost su na ratnoj nozi, u duhu Škorpiona. Rođen sa Mesecom u Škorpiji je polje na kom se sudaraju bez predaha snage građenja i snage rušenja. Istovremeno je smeo i obazriv, neustrašiv i plašljiv, pun gordosti i poniznosti. On je ili oni su izuzetno protivurečna priroda.Rođen sa Mesecom u Škorpiji je svadljiv, sarkastičan, sitničav, volonter, smišljen, i tvrdoglav. Njihova osetljivost je ogromna. Oni su uvek u odbrambenom stavu. Imaginacija, često mračna i negativna, daje im čitav niz problema i pogrešaka u prosuđivanju. Osećanja su im raspeta između ogromne naklonosti i krute mržnje. Čini se da nema mesta ni za najmanju nijansu.

Snaga rođenog sa Mesecom u ovom znaku je u njegovoj moći regeneracije. On je sposoban da nadvalada bilo kakvo iskušenje, da ozdravi od najteže bolesti. Velika je to moć izlečenja rana. Oni su jednostavno stvoreni da prežive. Njihov seksualni nagon je srazmeran nagonu suzdržavanja, čuvanja.

Uvek im je oko okrenuto prema bićima i stvarima koja mogu služiti njihovim ambicijama na duge staze i prema svemu iz čega mogu izvući korist.

Rođen sa Mesecom u znaku Škorpije, je veoma čvrst u svojim odlukama. Stoik. Steže zube i napreduje preko prepreka. Hoće da stekne moć, da pati bez oslabljivanja i želi da postane neranjiv.

Njihov duh je okrenut nevidljivoj, misterioznoj, intimnoj i tajanstvenoj strani stvari. Međutim, hteli bi da postanu i da su racionalisti, objektivni i naučni. Istovremeno su i nevernici i iracionalisti, zbog čega po pravilu postaju sujeverni.

Škorpija naglašava interesovanje za zlo, za patnju, smrt, seks, okultnu moć, novac. Teži da izazove neku veliku transformaciju. Smrt i patnja su u centru preokupacija rođenih sa Mesecom u znaku Škorpije. Može se desiti da žive u tesnom kontaktu sa njima. Sve što smrt nagoveštava budi njihovo zanimanje. I biva jako potresen umiranjem nekog od svojih najbližih.

Banke, osiguranja, zajmovi, berza, penzije i premije, dela javnih fondova, nasledstva, sredstva za sticanje debelih novčanih suma – sve će to okupirati njihovu misao.

Postoje dva tipa pripadnika rođenih sa Mesecom u znaku Škorpije. Jedan od njih preovlađuje, ali ni drugi nije nikad sasvim odsutan. Ponekad postoji mešavina ili alternacija između oba tipa.

Kod prvog je preovlađujuća animalnost, zločesta radoznalost, varanje, krađa, ljubomora, arogancija, indiskrecija, bes, perverzija a kod drugog preovlađuje velika otmenost, ekstremna čistota, upravljanje seksom i nižim nagonima, samokontrola savršena, prodiranje u visoke duhovne sfere, poniznost i stoicizam.

U dobro aspektovanom horoskopu Škorpion i položaj Meseca u znaku daje vladanje nad sobom i drugima, sposobnost odgajanja moći lečenja, poznavanje tajni prirode, hrabrost u svim iskušenjima, okultne darove, naklonost nekog od autoriteta i mogućnost da se sam postane osoba od autoriteta i izdašna, dobijanje finansijske pomoći, premija, berze ili nasledstva, mnogo izdržljivosti i volje.

U loše aspektovanom horoskopu rođen sa Mesecom u Škorpiji je izložen vrlo bolnim psihičkim ili moralnim patnjama, surovim žalostima, dilemama, bankrotima, rušenjima, i razgrađivanju, kriminalnosti, sadizmu, utamničenju, degeneraciji, teškim bolestima, nesrećnim slučajevima, invalidnosti, seksualnim problemima, sramoti i uvredama.

Nedostatak iskrenosti, sklonost da se udružuje sa osobama niskog stepena, narušavanja zakona i moralnih načela, naglost – biće osnovni uzrok bolnih iskustava rođenih sa Mesecom u znaku Škorpije.

Trudiće se svim silama da izbegnu gubitke imovine, ugleda i dragih bića. Želje će im biti da postanu, recimo šef neke institucije, ili neke velike organizacije. Nastojaće da se oslobode svojih niskih težnji, da prodru u sve tajne prirode putem nauke, filozofije ili ezoterizma i težiće prema disciplinovanom životu.

On će prikrivati svoje grehe i vlastite brige, kažu tekstovi iz davnina. U svim stvarima biće jako tajanstven. Neće ništa govoriti o svojim planovima pre nego što se oni nađu na najboljem putu ostvarenja.

Viši tip je obično ili inspektor ili umetnički kritičar, vojno lice, hirurg, beli mag, nepodmitljiva osoba, asketa, dok je niži tip zmija otrovnica, pervetovana osoba, zavidljivac, sadista, degenerik, paranoik, crni mag, robijaš...

Boje koje se uklapaju i koje pripadaju rođenima sa Mesecom u Škorpiji su bledo zeleno i lila.

Mesec u Škorpiji na zdravstvenom planu pravi probleme sa genitalijama, testisima, mokraćnim kanalima i menstruacijom.

U ljubavi, žena je vamp, a muškarac je magnet. Povučeni su u sebe a iz njih izbijaju čudni, hladni impulsi koji blefiraju. Vode potresan erotski život, imaju opasne afere i ne retko žene opasne porođaje. Sa Saturnom u opoziciji neizbežno. Često su bez takta, ljubomorni i skandal majstori. Često stupaju u brak iz sažaljenja prema partneru, i već kod ljubljenja doživljavaju jaka uzbuđenja...
M. Šašić

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #49 poslato: 14. Avgust 2013. 10:10:44 »
nastavak texta...

Kada je Mars u Ribama, onda Mesec u Škorpiji ispoljava osećajnost, ranjivost i idealizam, zadržavajući osobine Škorpije. Mars u Ribama je emotivan, romantičan, nežan i blag, pokušavajući shvatiti zašto je Mesec zainteresovan za emotivnu stabilnost u Škorpiji, što mu i polazi za rukom, jer su Ribe i Škorpija u povoljnom aspektu. Instiktivne reakcije su duboko emotivne, a akcija, delovanje, poduhvati i dokazivanje su motivisani osećanjem davanja i žrtvovanja.

 

 

Kada je Mars u Vodoliji, onda Mesec u Škorpiji ispoljava društvenost, originalnost i nezavisnost, zadržavajući osobine Škorpije. Mars u Vodoliji je intelektualan, ekstreman i moderan, pokušavajući shvatiti zašto Mesec nije društven, jer će Mars u Vodoliji uvek pronaći razlog za društvenost i pripadnost grupama. Vodolija i Škorpija su u nepovoljnom aspektu, što može prozvesti osobu kojoj su emotivna stabilnost i intelektualna stabilnost veoma važni, gde može da ima borbu i netrepeljivost.Instiktivne reakcije su zatvorene, a akcija, delovanje, dokazivanje i poduhvati su motivisani promenama, grupama i prijateljima.
 

Kada je Mars u Jarcu, onda Mesec u Škorpiji ispoljava praktičnost, disciplinu i krutost, zadržavajući osobine Škorpije. Mars u Jarcu je oprezan, disciplinovan i odgovoran, pokušavajući da shvati svoje emotivne i rezervisane potrebe na jedan odgovoran i realan način. To mu i polazi za rukom, jer su Jarac i Škorpija u povoljnom aspektu. Instiktivne reakcije su duboko emotivne, a akcija, delovanje, dokazivanje i poduhvati su motivisani naporom, kontrolom i disciplinom.
 

Kada je Mars u Strelacu, onda Mesec u Škorpiji ispoljava entuzijazam, idealizam i otvorenost, zadržavajući osobine Škorpije. Mars u Strelcu je radostan i veseo, pokušavajući da shvati zašto je Mesec mračan i neraspoložen, jer će Mars u Strelcu uvek pronaći razlog za osmeh i radost. Strelac i Škorpija nisu povezani aspektom, tako da Mesec ne moze da razume svog dispozitora. Instiktivne reakcije mogu biti negativne, a akcija, delovanje, poduhvati i dokazivanje, motivisani su optimizmom, entuzijazmom i vedrinom.
 

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Mesec u Skorpiji
« Odgovor #48 poslato: 14. Avgust 2013. 10:10:07 »
nastavak texta...

Kada je Mars u Lavu, onda Mesec u Škorpiji ispoljava euforiju i oduševljenje u reakcijama, zadržavajući karakteristike Škorpije. Mars u Lavu je ponosan, ambiciozan, sjajan, egocentričan i slavan, ali pokušava shvatiti zašto je njegov deo (Mesec) tako mračan i povučen, jer će Mars uvek naći razlog da izađe na scenu u punom sjaju. Škorpija i Lav su u nepovoljnom aspektu i to može proizvesti osobu kojoj su emotivna stabilnost i stabilnost integriteta, veoma važni, što zahteva kroz život borbu i konflikte. Instiktivne reaakcije su oprezne i povučene, a delovanje, akcija, dokazivanje i poduhvati su euforični i usmereni prema velikim planovima.
 

Kada je Mars u Raku, onda Mesec u Škorpiji ispoljava zaštitničku brigu i instiktivnu negu, zadržavajući kareakteristike Škorpije. Mars u Raku je osećajan, osetljiv i porodičan, pokušavajući shvatiti svoju motivisanost za emotivnom stabilnošću u Škorpiji, što mu i polazi za rukom, jer su Rak i Škorpija u povoljnom aspektu. Instiktivne reakcije su intenzivne i duboke, a delovanje, akcija, dokazivanje i poduhvati su motivisani bliskim i intimnim odnosima.
 

Kada je Mars u Blizancima, onda Mesec u Škorpiji ispoljava razumnost, racionalnost i misaonost, zadržavajući karakteristike Škorpije. Mars u Blizancima je komunikativan, radoznao i promenljiv, pokušavajući shvatiti zašto je Mesec tako ćutljiv, rezervisan i tajanstven, jer će Mars uvek naći neki razlog da započne otvorenu komunikaciju. Blizanci i Škorpija su u aspektu inkonjunkcije, što govori o nerazumevanju Meseca i njegovog dispozitora. Instiktivne reakcije su tajnovite i zagonetne, a delovanje, akcija, dokazivanje i poduhvati su motivisani misaonim aktivnostima, komunikacijom, učenjem i aktivnim kretanjem.
 

Kada je Mars u Biku, onda Mesec u Škorpiji ispoljava praktičnost i postojanost, zadržavajući osobine Škorpije. Mars u Biku je produktivan, plodan i hedonistički, pokušavajući da shvati zašto je Mesec sklon razaranju, ekstremnosti i uništavanju, jer će Mars uvek pronaći razlog da uživa u lepoti i zivotu. Bik i Škorpija su u opoziciji, što govori o problemu između Meseca i njegovog dispozitora. Instiktivne reakcije su nabijene negativnim emocijama, a akcija, delovanje, poduhvati i dokazivanje su motivisani praktičnim vrednostima i uživanjem.
Kada je Mars u Ovnu, onda Mesec u Škorpiji ispoljava dominaciju, vođstvo i superiornost, zadržavajući osobine Škorpije. Mars u Ovnu je direktan, otvoren i brz, pokušavajući shvatiti zašto je Mesec tako suzdržan i oprezan, jer će Mars u Ovnu uvek pronaći razlog da bude otvoren i hrabar. Ovan i Škorpija su u aspektu inkonjunkcije, što govori o nerazumevanju Meseca i njegovog dispozitora. Instiktivne reakcije su povučene i rezervisane, a akcija, delovanje, poduhvati i dokazivanje su motivisani direktnim i otvorenim smerom.