Autor Tema: Destruktivnost  (Pročitano 3551 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mad Astrologer*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 870
 • Reputaciona snaga: 203
 • Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!
 • Pol: Muškarac
 • Vivere est militare!
Odg: Destruktivnost
« Odgovor #7 poslato: 26. Septembar 2016. 12:02:56 »
slažem se sa tobom, svaka planeta u lošem položaju, van sekte, koja ne vidi kuću iz koje dolazi nema kontrolu nad sobom i iskvarena je, još ako ima podršku ugla onda će to svoje ludilo moći i da iskaže i da tiraniše druge oko sebe, ako je slaba, verovatno će maltretirati sebe pre svega, dodatno malefik je malefik pa i domicilan, on ako je aflikovan može da napravi haos da se pamti, ulupana svetla šta mogu da donesu da valja itd.
Labor omnia vincit.

Van mreže Šmišonja*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Alhemičar *
 • *******
 • Poruke: 44168
 • Reputaciona snaga: 36581
 • Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ❤️ 0611704231 ❤️
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Destruktivnost
« Odgovor #6 poslato: 03. Novembar 2012. 20:00:57 »
     Po meni, SVAKA planeta u natalu može da donese destruktivnost, u svojoj simbolici naravno, pod nekim uslovom naravno da je slaba, loše postavljena ili aflikovana. Glavne krivce naravno da uzimamo uvek Mars i Saturn jer su po prilici sami malefici :lol: Destrukcija može da bude u 2 smera : prema samom sebi i prema drugima. Ovo je nešto onako orijentaciono (naravno uz gore navedeno + aspekt uz Mars ili Saturn ...) :

     Sunce može da donese destrukciju :
~ prema samom sebi tako što će osoba da bude slabe volje, bez želje za životom, pesimista, depresivac, sam sebi će uništavati zdravlje, život itd...
~ prema drugima tako što će imati :cenzura:ski Ego koji će da gazi sve pred sobom da bi postigao svoj cilj

     Mesec može da donese destrukciju :
~ prema samom sebi tako što će osoba da bude previše emotivna, nežna, slabog mentalnog zdravlja itd... pre će slab Mesec ili oštećen Mesec da donese psihičke poremećaje nego Merkur jer ipak je čovek, čovek i sve kod čoveka se bazira na emocijama, onim najdubljim, najintimnijim, koje vuče / nosi iz detinjstva, a to je Mesec ...
~ prema drugima tako što će da praktikuje ili onu poslovicu "od silne ljubavi udavili mače" ili pak "što me majko rodi i baci u djubre..." itd...

     Merkur može da donese destrukciju :
~ prema samom sebi tako što će osoba malo da razmišlja, već će samo da deluje, da radi bez planiranja i bez razmišljanja o onome što će da se desi posle toga što on / ona bude uradila
~ prema drugima tako što će stalno da se trpa ko tesne gaće svima u život, da pametuje, da soli pamet (i tako navlači bes drugih na sebe)

     Venera može da donese destrukciju :
~ prema samom sebi tako što će se osoba osećati inferiornim u odnosu na druge, nevoljenim, neželjenim (iako u 80% slučajeva nije tako, već sam stav osobe je takav da odbija ljude od sebe)
~ prema drugima tako što će osoba da procenjuje druge na osnovu njihove materijalne situacije, izgleda, statusa (da, Venera jeste isto tako vezana za društveni status, ne samo za emocije)

     Jupiter može da donese destrukciju :
~ prema samom sebi na taj način što će osoba da insistira da se "sve radi po pravilima", može da bude religiozni "fanatik", ili pak da bude više nego "raskalašan" i da preteruje u hrani, piću itd...
~ prema drugima tako što će da pokuša da nametne svoje ideje, da se predstavlja kao lažni "vernik" (sektaši) da širi rasnu mržnju, da vara i krade itd...

     Uran Neptun i Pluton u odnosu na Mars i Saturn naravno da će na svim nivoima da budu malefici.
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other more?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Swiss*

 • Gost
Odg: Destruktivnost
« Odgovor #5 poslato: 03. Novembar 2012. 19:26:20 »
Cekaj sad, pitam vas! Pa zar nisu "destrukcija" Los Mars i Saturn kontakt, pa i Mesec? Jer ovo sa Uran mi ne lici nikako jer po nekom modernom gledanju Uran je naprasan al ne i dugorocan u snazi dok po Tradicionalnom gledanju Saturn je tu dugorocan a Mars istrajnost.... bas zato sto sam dosta toga procitao po pitanju destruktivnosti al pretezno je vezano za ovo dvoje ili troje!

Na primer (negde sam procitao) Mars i Saturn u 12 polju, jos ako je konjukcija pa naglasena Voda etc... Ili prejak Mars na  :as: .... i sta mislite sad?

Van mreže Vladarka*

 • Numerolog
 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1264
 • Reputaciona snaga: 1621
 • Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • duboko plavo more....
Odg: Destruktivnost
« Odgovor #4 poslato: 03. Novembar 2012. 19:18:24 »
Mislim da treba promatrati 8. i 12. kuću, aspekte Sunca s maleficima, jer Sunce je naša srž. Također možda i aspekte s Mjesecom, jer svaka destruktivnos ti autodestruktivnost po mom mišljenju ima korjene u psihi čovjeka koja je u astrologiji predstavljena Mjesecom. Kako će se ta destruktivnost ispoljiti dodatno nam mogu pojasniti planete koje su u kontaktu s našim svjetlima te kuće u kojoj se nalaze.
Znam ljude sa SO u 12 i MO u 8, koji i pod stare dane hoce da se obrazuju, tako da samo to nije dovoljno. Mislim da treba i sledece :
Kod muskarca lose polozen MA u kvadratu sa SA ili PL - jaki nasilni znaci - ovan, skorpion i sl
Lose planete u 3. polju - nema zelju da uci, da sazna, kao i lose polozen ME
Kod zene MO u losem polozaju, ili potpuno unisten aspektima, lose 3. ili 7. polje kako je sprecen put za bilo kakavo dalje obrazovanje.

Rivenair*

 • Gost
Odg: Destruktivnost
« Odgovor #3 poslato: 26. Decembar 2011. 17:14:42 »
Mislim da treba promatrati 8. i 12. kuću, aspekte Sunca s maleficima, jer Sunce je naša srž. Također možda i aspekte s Mjesecom, jer svaka destruktivnos ti autodestruktivnost po mom mišljenju ima korjene u psihi čovjeka koja je u astrologiji predstavljena Mjesecom. Kako će se ta destruktivnost ispoljiti dodatno nam mogu pojasniti planete koje su u kontaktu s našim svjetlima te kuće u kojoj se nalaze.

Van mreže Majana*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1066
 • Reputaciona snaga: 1755
 • Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: Destruktivnost
« Odgovor #2 poslato: 26. Decembar 2011. 13:25:35 »
Kako bismo mogli videti pokusaj samoubistva? Sama licnost mora biti labilna. Kako se to vidi kroz tranzite npr. Ja imam jedan primer gde je taj dan tr.Neptun imao egz kvadrat ka Suncu. Mislim da mora biti ukljucena i 8 jer je to kuca nasih strahova, slabosti i vladar je pluton kao planeta koja ima simboliku destruktivnosti. Natalno ima nezgodan stelijum Mars Neptun i Merkur u Strelcu u 3. Pa je tr.Jupiter bio u 8 i moguce tada podstakao to. tr.SMC je bio egz na Ic-u...

lina*

 • Gost
Destruktivnost
« Odgovor #1 poslato: 03. Novembar 2011. 16:04:08 »
DESTRUKCIJA

:tref:Destruktivnost nastaje delovanjem Mars  i  Uran  zraka, i gde god su oni istaknuti ta osobina će biti razvijena. Onde gde su istaknuti,ali ozbiljno afliktovani,zapretiće svirepa ili opasna destrukcija. U dobrom horoskopu napadi će biti usmereni na poroke, zloupotrebe,nekorisne stvari i ono što treba da bude iskorenjeno.