Autor Tema: Simbolika ~ Države i Gradovi  (Pročitano 4537 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže SigmundFrojd*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 74
 • Reputaciona snaga: 126
 • SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!
Odg: Simbolika ~ Države i Gradovi
« Odgovor #7 poslato: 26. Decembar 2016. 17:17:23 »
Jedan od omiljenih astroloskih tekstova <3

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42266
 • Reputaciona snaga: 35877
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Simbolika ~ Države i Gradovi
« Odgovor #6 poslato: 26. Decembar 2016. 17:16:32 »
 :223s: :223s: sjajan tekst :223s: :223s:
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže SigmundFrojd*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 74
 • Reputaciona snaga: 126
 • SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!SigmundFrojd is awe-inspiring!
Odg: Simbolika ~ Države i Gradovi
« Odgovor #5 poslato: 26. Decembar 2016. 17:09:43 »
Venera u 9 kući (inostranstvo) ukazuje na umjetnički grad. Sa Merkurom u 9. kući grad je trgovački i bankarski sa Merkurom u Biku. Što je Merkur i Uran jači to je grad moderniji i civilizovaniji. Saturn u 9. kući može dati Kalkutu, Bombaj, Indiju i ukazuje da je u toj zemlji hladna klima ili da je vlada te zemlje strogo kontroliše i da vodi računa da se sprovode zakoni ili da u toj zemlji ima puno zamkova. Saturn ili Neptun u 12. kući daju Rusiju, zemlju koja ima hladnu klimu. Saturn u Ribama u 12 kući daju primorske gradove pune bjede. Sunce u 9. kući uvjek će dati gradove sa toplom klimom i sjajnim bulevarima. Merkur u 9. kući ukazaće na malu državu čiji su stanovnici obrazovani kao što je Švajcarska i Belgija. Jupiter u 9. kući može dati veliku i bogatu zemlju, ali i zemlju čiji su stanovnici obrazovani. Venera u trigonu sa Jupiterom ukazuje na vesele ljude, dok Jupiter u kvadratu sa Plutonom ukazuje na zemlju u kojoj se provodila inkvizicija. Vladar 9. kuće u sekstilu sa Uranom, uz planete u Lavu lako može dati grad u kojoj je kockarnica.
Tamo gdje je Mjesec tamo se čovjek osjeća kao kod svoje kuće, ali tamo gdje je Jupiter tamo se osjeća dobro. Ako vam je Mjesec  u konjunkciji ili u kvadratu sa Uranom iz zemlje možete otići naglo. Ako su Vodolija i Blizanci u 12. kući daje gradove pored granice. Škorpija i Vodolija daju utvrđenja, pa sa Uranom u Škorpiji daje Nju Kastl, Kaštel Novi a sa Saturnom u Škorpiji Kaštel Stari. Uran u Škorpiji predstavlja svetionik. Mjesec u Škorpiji ukazuje na ušće rijeke pa to može biti Beograd, Amazon.

S obzirom da je Ovan prvi znak u zodijaku uvjek označava nešto novo, ali i osvajačke zemlje jer je Ovan ratnik pa su zemlje koje on simbolizuje Njemačka (i grad Minhen) i Engleska koja je u prošlosti imala mnogo kolonija. Danska (poznata po Vikinzima) i Kalifornija. Kalifornija je povezana sa Strijlcom i Ovnom. Ako neko ima Jupitera u Ovnu u 12. kući u konjunkciji sa Marsom može otići u Kaliforniju. Osoba koja ima Marsa u 9. kući u lošem aspektu sa Mjesecom može otići u ratno područje. 

Znak Bika predstavlja plodne ravnice, zemlje koje imaju dobru ekonomiju izemlje koje su poznate po govedima kao Argentina i Španija po borbi bikova.Španija je konzervativna zemlja, čiji stanovnici su strastan narod, što se tiče religije skloni dogmi sjetimo se samo inkvizicije i Ignjacija Lojole tako da ona ima sve osobine bika. Španija je poluostrvo pa ima i simboliku Djevice. Dakle, Španiju predstavlja kombinacija Bik-Djevica. Zatim Bliski Istok ima simboliku Bika ali je povezan i sa Algolom fiksnom zvijezdom koja je srodna muslimanskom življu. Takođe i Saudijska Arabija, koja je pored Bika povezana još sa Djevicom (morska obala, pjesak) i Vagom. Takođe, i Bugarska, Izrael,Turska, Južna Amerika, Brazil (Brazil je jedna od vodećih velikih svjetskih ekonomija-osmi u svijetu), Poljska, Ukrajina i Vojvodina su vezani za Bika. Bavarska i Šumadija su povezane sa Bikom i Rakom. Kipar koji pored Bika povezan je i sa Ribom jer je ostrvo. 

Znak Blizanaca povezan sa gradovima koji imaju mnogo ulica, koji su sjedište svjetskih mrežnih komunikacija i povezuju svjetske informativne sisteme. Tu živi veseo narod, komunikativan, koji brzo priča pa zato Blizance povezujemo sa Italijom (posebno sjeverna Italija: Lombardija, Milano i Torino koji su sjedište automobilske industrije, Belgija, London, a Njujork pored Blizanaca povezan je i sa znakom Raka zbog svog geografskog položaja jer zauzima deltu rijeke Hudson. Saturn u Blizancima predstavlja Kip slobode u Njujorku. Sa Venerom u Blizancima je Firenca, ali isto tako i Venera u konjunkciji sa Saturnom i u trigonu sa Neptunom je Firenca jer Neptun ukazuje da kroz nju prolazi rijeka Arno, da je to umjetnički grad (Venera trigon Neptun) i da je mjesto gdje se jako drži do religije.

Rak je povezan sa banjama, jezerima, vlažnom klimom i sa lijepim i živopisnim predjelima. Tako da tu prije svega spada Venecija, koja je na kanalima i neko ko ima Merkura ili Veneru u Raku u 9. kući odlazi upravo u nju. Amsterdam, Holandija, Škotska, Tunis, Kanada, dio Francuske Šampanj i grad Istambul i Ženeva su povezani sa Rakom. Čikago ima simboliku Raka i Lava. Uran u Raku u 9. kući ukazuje na Milvoki. Saturn u 9. kući u Raku daje grad pun fontana i mermera. Jupiter u konjunkciji sa Marsom u Raku, a Sunce u Djevici daje Švajcarsku.

Lav je povezan sa svijetlim i živopisnim mjestima, kockarnicama, brdašcima, šumama i džunglama, sa predjelima koji imaju sunčanu klimu i visok standard. Tu spada Afrika, jug Francuske, Crna Gora, grad Rim (sa Saturnom u Lavu), Monako i Monte Karlo pa sa Uranom u Lavu odlazite u grad koji je poznat kao kockarnica, ali ne i Las Vegas jer on ima pustinju a to je simbolika Jarca. Saturn u Lavu sa Suncem u Blizancima daje Trijumfalnu kapiju u Parizu. Ako je Saturn u Lavu (Akropolj), a Sunce u Djevici to ukazuje na Atinu. Jupiter u Lavu je neko čuveno mjesto. Saturn u Lavu je i Cetinje. Mars u Lavu u trigonu sa Jupiterom i Uranom u Strijelcu ukazuje na grad koji ima kockarnicu. Pluton u Lavu (moćna zemlja) u kvadratu sa Suncem i Merkurom u Škorpiji ukazuje da odlazi u USA. 

Djevica je poluostrvo, plaže, žitnice, poslovni centri i predstavlja vrijedne nacije pa tu spadaju Švajcarska, Grčka, Hrvatska, Slovenija. Stelij u Djevici i planete u Ribama daju Grčku (Saturn u Ribama, Mjesec u Ribama ili Sunce u Djevici u opoziciji sa Mjesecom u Ribama, a Mjesec trigon Neptun ukazuje na kuću na periferiji Atine), a sa Suncem u Djevici i sa Jupiterom i Marsom u Raku daje Švajcarsku.

Vaga daje lijep krajolik, planinske livade i mjesta gdje je posječena šuma (pad Sunca) i zemlje sa umjetničkim okruženjem. Tu spadaju Austrija (grad Beč koji je poznat po Bečkom valceru), Mađarska, Kina (Jupiter u Vagi u 9. kući), Egipat, Libija, Tibet, te gradovi Prag, Budimpešta i Beograd. Mjesec u Vagi u kvadratu sa Suncem u Jarcu i u trigonu sa Saturnom u Ribama (piramide) predstavlja Egipat.

Znak Škorpije je povezan sa Jevrejima koji na svom grbu imaju znak škorpiona i Romi. U zemljište povezano sa Škorpijom spadaju pustunje, rijeke, močvare, živo blato. Povezana je sa zemljama u kojima se vodi rat i u kojima su teške okolnosti. Škorpiju predstavljaju Kosovo, Albanija (kod njih riječ-besa koju ako neko ne održi može glavom platiti), Sicilija poznata po mafiji što je simbolika Škorpije. Korzika, dolina rijeke Amazon, Maroko i Zambija. Škorpija u 9. kući označava da rijeka protiče kroz grad u koji odlazite. 

Strijelac predstavlja zemlje u kojima je stanovništvo visokoobrazovano, zemlje koje su poznate po filozofima i gdje mnogo drže do religije, gradove sa širokim bulevarima, zemlju čiji ljudi su svijetle puti, zemlju koja je nastala od stranaca kao USA (povezana sa Strijelcem i Rakom), koja je nastala od kriminalaca koji su protjerani iz Evrope. Zatim, Kalifornija koja je povezana sa Strijelcem i Ovnom, Jug Italije, Mađarska, dio Francuske Provansa, Vatikan, Francuska i Švedska. Sunce u Strijelcu u 3. kući, a Jupiter u 9. kući daje bulevar Sen Mišel u Parizu. Strijelac je povezan sa istraživanjima pa veliki istraživački centar NASA je Hjuston u Teksasu: Neptun u 9. kući (naftna industrija) u trigonu sa Jupiterom u Ovnu (ima najveći medicinski centar u Teksasu i veliku luku). Hjuston daje i Neptun u Strijelcu u u kvadratu sa Jupiterom u Ribama, ali i Floridu, jer ta osoba živi na ove dvije lokacije.

Jarac je povezan sa planinama, mračnim i napuštenim mjestima, stara mjesta sa zamkovima, siromašne zemlje, zemlju čiji stanovnici su tamne puti. Tu spada Balkansko poluostrvo, Azija, Indija, Finska (znakovi Jarac i Rak), Avganistan, Kavkaz, Bugaska, Bosna i Srbija. Las Vegas ima simboliku Jarca (pustinja) i Riba (zbog blizine obale) i Vodolije ( neonsko osvjetljenje i kocka). Mjesec u Jarcu ukazuje da je kuća na nekom brdu.

Vodolija je povezana sa zemljama u kojima su sprovođene revolucije, zemlje u kojima stanovnici imaju neobično ponašanje i koji su hladni i ćutljivi. To su zemlje sa hladnom klimom i tu spadaju Švedska, Norveška i Finska. Rusija je povezana sa Ribama i Vodolijom, kao i Portugal pa neko sa Venerom u Vodoliji i Mjesecom u Ribama odlazi u Portugal. Saturn u Vodoliji je San Francisko i Vankuver. Jupiter u Vodoliji je Los Anđelos. Vodolija ukazuje da je grad pun mostova, tako da Mjesec u Vodoliji u 9. kući daje Lenjingrad. Jupiter u Vodoliji u 5. kući u trigonu sa planetama u 9. kući ukazuje da možete otputovati u raskošan grad koji ima kockarnicu, pozorišta i osvjetljen je. Vodolija ukazuje na grad pun mostova pa dobijamo Nevski prospekt time i ulicu u Sankt. Petesburgu u Rusiji. 

Ribe označavaju ostrva, pa tu spada Japan koji je pored Riba povezan i sa Ovnom. Tu još spada Tahiti koji je povezan sa Ribama. Naglašena 12. kuća, a Merkur ili Uran povezani sa Ribama i Neptunom pa su gradovi u koje odlazite pored mora. Saturn u Ribama daje Toledo. Mars u 12. kući u Ribama, a Mjesec u Ovnu pa osoba odlazi u Japan. 9. kuća u Ribama ukazuje da odlazite na ostrvo, a vladar 9. kuće Neptun u trigonu sa Marsom u Ribama i u kvadratu sa Mjesecom, Jupiterom i Uranom u Raku pokazuje da odlazite na veliko (Jupiter) ostrvo (Neptun) Australiju.

Izvor: http://astrologijaakruks.weebly.com/oti262i-ili-ostati.html

Van mreže Neda*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 288
 • Reputaciona snaga: 138
 • Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: Znakovi zodijaka i simbolika
« Odgovor #4 poslato: 08. Novembar 2011. 10:12:54 »
Koji znak i tacka i horoskopu predstavljaju grad Beograd?

Imširagić kaže da je Beograd 29° Vaga

Van mreže Neda*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 288
 • Reputaciona snaga: 138
 • Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: Znakovi zodijaka i simbolika
« Odgovor #3 poslato: 08. Novembar 2011. 10:08:45 »
Slabo ja to znam povezivati :: ali evo gledam npr Ve ti je na vrhu II (zaradjen novac) u dobrom aspektu sa tim Ju a i sa Me, mozda da probas sa slatkisima za pocetak?
_______________________________________ _______________________________________ ____________________________

A gdje je  nestao  ?

_______________________________________ _______________________________________ ____________________________

probacemo :)vidi stvarno,kanon,nema o znaku lava...

_______________________________________ _______________________________________ __________________________


Uranija ja to vidim ovako. Pošto se radi o ilegalnoj zaradi gledam poveznicu 2 i 12 kuće.  .   i  nisu u aspektu al su u istoj kući a i vladalac tog   je   , pa hajdmo reći da surađuje ekipa i kuje planove o ilegali, ipak je to  u 12. Međutim       koji je u kući svog izgona. Pa ti ja ne bih preporučila da se time baviš. A i dispozitori  i su opet  . Kao prvo sama komunikacija između možebitnih aktera ove buduće akcije je loša, kao drugo ti bi na radnom mjestu i svakako u svom svakodnevnom okruženju mogla imati problema zbog toga i treće nikako, ali nikako nemoj u taj projekt ulaziti sa tuđim novcem. Osim toga vladalac tvog MC-a , posla, karijere je    kod tebe strana zemlja u simbolici broja 4. Pa bi moglo značiti da zbog ilegalnog posla   iz tuđine možeš imati problema sa   , u domovini, simbolika četvorke.
E samo se nadam da će netko tko zna više da pročita i ospori ili potvrdi ovo moje viđenje te situacije da ne ispadnem baš party brekerica  .

_______________________________________ _______________________________________ _________________________

eh,ko zna,mozda sve to ima veze,ja imam osecaj da to nije za mene,al ovaj moj,mislim da bi mu islo,mislim na dragog,njegovu mamu...eh da,moja firma je ona koja prima invalide rada,pa da shvatis simboliku neptuna,drzava nas placala duze vreme,i usko smo povezani sa njima,mozda zato neptun pa ne umes da povezes,evo sad sam malo rasvetlila,a ja sam inace madjarica poreklom,pa je jupiter meni oceva rodna gruda a majcina.

Van mreže Neda*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 288
 • Reputaciona snaga: 138
 • Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: Znakovi zodijaka i simbolika
« Odgovor #2 poslato: 08. Novembar 2011. 10:08:19 »
e to mi je trebalo,upravo imam ideju u vezi madjarske...strelac i jupiter su mi u karti jaki,mislila sam da prodajem robu iz madjarske,hrana ovako na crnjaka,po firmi i slicno...sta kazete na ideju,Neno?Princess,Nedo?dragi ima mesec u strelcu u konj sa neptunom u 5.-oj,zatim njegova majka ima brdo planeta u strelcu na dsc,a pre se bavila time sa bivsim i pokojnim muzem,sad je u krizi,mi bismo da je pozovemo da bude sa nama,pa bi zajedno mogli ovo:)a u natalu imam merkur u opoziciji sa jupiter konukcija uran...sta mislite o tome?neprijatelji mi prave tesko i ne bi mi islo?ili?malo zarade?

Van mreže Neda*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 288
 • Reputaciona snaga: 138
 • Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Simbolika ~ Države i Gradovi
« Odgovor #1 poslato: 08. Novembar 2011. 10:06:24 »
Iz knjige ASTROLOGIJA -Maja Loncaric

sta zvezde govore o nama

OVAN
zemlje:deo Engleske,deo Francuske,Danska,Nemacka,Izrael,Poljska,Koreja,Sirija,Venecuela,Borneo.
Gradovi:Napulj,Firenca,Ankona,Bergamo,Verona,Ferara,Krakov,Utreht,Marselj,Birmingem.

BIK
zemlje:Irska,Kipar,Grcki arhipelag,Svedska,Holandija,Finska,Persija.
Gradovi:Dablin,Cirih Nant,Lucern,Bolonja,Parma,Palermo,Mantova,Toronto,Torino,Bresa.

BLIZANCI
zemlje:SAD,juzni Egipat,Nigerija,Jermenija,Belgija,Sardinija,Lombardija,
Gradovi:Brisel,London,Nimberg,San Francisko,Melburn.

RAK
zemlje:Holandija,Skotska,Alzir,Tunis,Juzna i srednja Afrika,Kina,Novi Zeland,Java,Bengal,Honduras.
Gradovi;Amsterdam,Stokholm,Milano,Venecija,Piza,Djenova,Konstantinopolj,Mancester,Njujork,(gradovi na vodi i sa mnogo vlage).

DEVICA
zemlje:Svajcarska,Donja Sleska,Hrvatska,Turska,zapadna Indija,Brazil,Kreta,i nekdanja Mesopotamija.
Gradovi:Jerusalim,Atina,Bazel,Tuluz,Boston,Los Andjeles.

VAGA
zemlje:Austrija,Savoja,Toskana,Alzas,Gvatemala,Argentina,Tibet,Kina,..
Gradovi:Bec,Frankfurt,Kopenhagen,Lisabon,Johanesburg.

SKORPIJA
zemlje:Severna Amerika,Alzir,Indokina,Malezija,Katalonija,Laponija,Norveska,Bavarska.
Gradovi:Trevizo,Padova,Minhen,Dover,Liverpul,Halifaks,Valensija,Baltimor,Sinsinati,Vasingtnon,Nju Orleans.

STRELAC
zemlje i krajevi:Dalmacija,Borgonja,Provansa,Jugoslavija,Madjarska,Spanija,Madagaskar,..
Gradovi:Budimpesta,Toronto,Toledo,Keln,Studgart.

JARAC
zemlje i regije:Srbija,Makedonija,Albanija,Sibir,Indija,Afganistan,Bolivija,Meksiko,deo Engleske,
Gradovi;Oksford,Delhi,Meksiko,Bradenburg,Beograd.

VODOLIJA
zemlje:Etiopija,Rusija,nekadasnja Pruska,Svedska ,Danska.
Gradovi:Trento,Salcburg,Hamburg,Sankt Peterburg,Moskva,..

RIBA
zemlje:Rusija,Antilska ostrva,Urugvaj,,Panama,Kolumbija,,Haiti,Portugalija,pustinja Sahara,
Gradovi:Venecija,Sevilja,Aleksandrija,Jerusalim,Varsava.